Lumanari cununie

Lumanarile sunt un accesoriu obligatoriu pentru orice cununie religioasa.

Oricat de "moderni"am fi, ajungem sa intelegem ca, de fapt, tocmai accentele traditionaliste confera nuntii noastre farmec si unicitate.

De aceea lumanarile de cununie nu trebuie sa lipseasca de la nunta noastra, pentru ca au o semnificatie deosebita.

Din punct de vedere bisericesc, religios, lumanarile de nunta aprinse simbolizeaza puritatea sufleteasca si puterea credintei, focul iubirii crestine si nadejdea luminii dumnezeiesti.

Lumina lumanarilor il simbolizeaza pe Mantuitorul Hristos, "Lumina Lumii" si invatatura Sa care este bucurie, dragoste si viata.

Simbol al puritatii sufletesti si al iubirii, lumanarile de cununie semnifica modelul luminos al nasilor care-i indruma pe miri pe timpul vietii. Ele au menirea de a lumina noua cale pe care porneste cuplul in viata.

Prin traditie, lumanarile pentru cununia religioasa sunt cumparate de nasi (impreuna cu voalul si parura miresei).

In timpul ceremonialului de nunta, lumanarile sunt purtate de o domnisoara de onoare insotita de un cavaler de onoare, acestia deschizand alaiul (daca mirii doresc o nunta cu domnisori de onoare). In cazul in care nu sunt domnisori de onoare, lumanarile sunt purtate de nasi.

In drumul spre biserica, cei doi tineri care poarta lumanarile, sunt urmati de nas si mireasa, apoi nasa cu mirele, socrii mari, socrii mici si toti ceilalti participanti la cununia religioasa.

Trebuie sa stiti ca lumanarile nu vor fi aduse cu aceeasi masina, daca drumul pana la biserica se face cu masina.

Pana dupa oficializarea cununiei religioase, mireasa sta cu nasul si cu lumanarea sa, iar mirele cu nasa si cu lumanarea sa.

La iesirea din biserica, mirii vor fi impreuna iar lumanarile vor fi purtate de acestia, simbolizand dragostea lor puternica, unirea prin sfanta taina a casatoriei, si faptul ca de acum inainte, si ei vor deveni model de familie pentru alte cupluri.

Lumanari cununie – Floraria Margareta Timisoara